Livet på Nærumgård

  • Legepladsen på Nærumgård
Nærumgård har plads til 16 børn fordelt på to huse.

Det ene hus er et fint gammelt børnehjem. Her er der plads til 12 børn, som har hvert deres værelse. I huset bor børnene på to etager med 6 børn på hver etage. Der er på hver etage to fælles stuer, hvor børnene spiser, leger og laver forskellige aktiviteter.

Lidt længere nede ad vejen ligger det andet hus, som er en 70’er villa. Her er der fire særligt skærmede tilbud til børn, der ikke kan bo side om side med andre børn. Børnene i villaen har hver deres lille lejlighed med et opholdsværelse, et lille soveværelse samt bad og toilet.

Til daglig går børnene i børnehave, skole eller på særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU). Når børnene er hjemme på Nærumgård, er der rig mulighed for leg i den store have, hvor der bl.a. er legeplads, trampolin og cykelbane. 

En typisk dag på Nærumgård

I hverdagene, når børnene skal i skole, bliver de hentet i busser omkring kl. 07.30.

Børnene er tilbage på Nærumgård fra deres skole og fritidstilbud mellem kl. 16-17. Når børnene kommer hjem, bliver de tilbudt en aktivitet indtil vi skal spise. Nogle børn har brug for at komme i haven og lege eller gå en tur, mens andre børn har behov at sidde og slappe af med en computer eller en iPad.

Vi spiser aftensmad sammen kl. 18, hvorefter børnene igen kan lege, gå en tur eller lave aktiviteter, der er tilpasset det enkelte barn.

Børnene kommer i seng mellem kl. 19.45 og kl. 21.30. Børnenes sengetid afhænger af deres alder og søvnbehov.

Weekenderne på Nærumgård

I weekenderne hvor børnene er på Nærumgård hele dagen, tager vi ofte på længere ture, end vi har mulighed for i hverdagene. Ofte besøger børnene også deres familier i weekenderne.