Når du er her

Venskaber – Børne/ungdomsliv – Dagligdag – Aktiviteter – Samarbejde – Maden og måltiderne – Kommunikation

Venskaber  

På Toppen gør vi meget ud af at skabe forbindelser mellem de børn, der går sammen på et hold. Det betyder at vi gerne gennem aktiviteter og spisning, skaber muligheder for at de børn, der er på Toppen “får øje på hinanden”, og har lyst til at være på Toppen, blandt andet grundet de venskaber der opstår. Mange børn på Toppen har fået venskaber, der rækker ud over Toppen - også når de er holdt op med at gå her (ifm. At de fylder 18 år eller starter efterskole gerne) 

Børne/ungdomsliv 

På Toppen er vi optagede af at skabe muligheder for børne- og ungdomsliv. Det betyder at vi både har børnemøder, hvor vi sammen skaber indhold og rammer for fællesskabet på Toppen, for eksempel taler vi og beslutter sammen hvilke aktiviteter og hvilken menu, der kunne være udgangspunktet for en god weekend. 

Dagligdag, hvad laver vi? 

På mange måder minder Toppen om en (lidt stor :-) ) familie. Om eftermiddagen når I kommer fra skole samles vi om et eftermiddagsmåltid i spisestuen og taler om dagen der er gået, og dagen samt aftenen der skal komme. Her aftaler vi for eksempel, om der er nogle, der har lyst til at gå en aftentur efter aftensmaden, eller særlige ønsker ift. at se fjernsyn/spille spil sammen. Der er hele tiden mulighed for at man trækker sig til sit værelse i overensstemmelse med det, man socialt er parat til.  

Aktiviteter 

Vi tilstræber at gøre hverdagene relativt rolige, fordi I gerne alle er meget trætte, når I kommer fra skole. Hverdagene går med eftermiddagsmåltid, bad, spil, aftensmåltid, TV kiggeri, en aftentur eller hvis vejret tillader det: en tur i haven. Der er mulighed for at lave lektier, læse en bog, spille spil eller bygge lego og meget andet. Vi har desuden både bordtennisbord, bordfodboldbord, karbad, fitnesslokale, musiklokale og et dejligt lokalområde med legepladser og parker. 

Weekenderne er det gerne lørdage, vi planlægger lidt større ture og aktiviteter, og her er der mange muligheder: museumsbesøg, naturoplevelser i skov og ved strand, trampolinparker, legepladser, fodboldkampe på stadion, egne fodboldkampe, kanalrundfart, restaurationsbesøg og biografen. Alt er muligt og planlagt ud fra jeres fælles og individuelle ønsker.  

Samarbejde med dine forældre og med din skole 

Vi har en tæt kontakt til dine forældre. Både telefonsamtaler og fysiske møder afhængigt af situation og behov. Vi deltager gerne i såvel netværksmøder som statusmøder, så vi også kan give vores perspektiver fra dit ophold på Toppen med, og samtidig være med til at skabe et godt samarbejde rundt om dig, så du får den bedst mulige støtte hele tiden. 

På Toppen kommer vi i 2019 til at indbyde til forældrekaffemøder på de hold, hvor børnene er tilknyttet. Dette med henblik på at give mulighed for at skabe en tæt kontakt - også mellem jer som forældre. 

Maden og måltiderne 

I Elmehuset og på Toppen har vi en kok ansat som laver aftensmad til os på alle ugens hverdage. Vi spiser kl.18, og gerne sammen i enten spisestue eller i køkkenet, hvis man har behov for lidt mere ro. Hvis man er meget mæt socialt og har brug for at være alene, er det også muligt at spise på sit værelse. 

Kommunikation (IBG) 

Vi har en stor IBG skærm i gangen ved køkkenet, hvor man kan se hvem der er på arbejde, og hvilken mad, der er på menuen i lang tid frem. Man kan se nyheder og aktiviteter, og også være med til at lægge fotos op efter ture/aktiviteter, man har lyst til at dele med andre. 

Alle børn og voksne har en brugeridentitet, som man kan tilgå skærmen med fra Ipad eller smartphone, også hjemmefra, så ens forældre kan følge med i hvad der foregår på Toppen.